17. marts, 2016

Vai samazināts ogļhidrātu patēriņš uzlabo veselības stāvokli?

“Linčēpingas universitātē” izzināts, ka ierobežots ogļhidrātu daudzums uzturā var samazināt iekaisumu. Sešus mēnešus ogļhidrātu ierobežojoša diēta var ievērojami uzlabot cilvēka veselības stāvokli, mazinot iekaisumu.
Pētījumā piedalījās 59 respondenti ar II pakāpes cukura diabētu. Apmēram puse pacientu ievēroja noteikto ogļhidrātu uzņemšanas daudzumu, savukārt otra
daļa – tauku uzņemšanas daudzumu. Pēc pusgadu ilgušās procedūras asins ainā mazāk iekaisuma marķieru fiksēti samazināto ogļhidrātu daudzuma uzņemšanas grupai. Visi pētījuma dalībnieki bija zaudējuši svaru. Personām, kuru ikdienas ēdienkartē nebija cukurs, balto miltu izstrādājumi, diagnosticēts zemāks glikozes un lipīdu līmenis asinīs.
Paaugstināts asinsspiediens, augsts cukura līmenis asinīs, paaugstināts holesterīna līmenis var būt cēlonis dzirdes traucējumiem. Ievērojiet veselīga dzīvesveida pamatprincipus, lai Jums būtu laba pašsajūta ikdienā!

Attēla resurss: sweetlifemag.co.za
Literatūras avots: Mazāk ogļhidrātu, mazāk iekaisumu.// Ko ārsti tev nestāsta. Septembris, 2014. Nr.9 (17).