6. septembris, 2019

Seminārs “Dzirdes traucējumi, to veidi, izcelsme un korekcijas iespējas” veiksmīgi aizvadīts

Pēdējā augusta nedēļā, kad tā vien šķita, ka visi ir pārņemti ar jaunā mācību gada un rudens nenovēršamo tuvošanos, arī mēs – SIA “Dzirdes sistēmas” darbinieki –  devāmies nelielā izbraukumā, lai kopā ar Vidzemes un Zemgales reģiona ārstiem un medicīnas darbiniekiem mācītos, pilnveidotos, dalītos pieredzē un kopā atpūstos.

Informatīvajā seminārā, kurš šā gada 30. un 31. augustā notika Rankas pagasta atpūtas parkā “Lācītes”, bijām aicinājuši piedalīties Zemgales un Vidzemes reģiona LOR ārstus, audiologopēdus un ģimenes ārstus. Uz semināru bija ieradušies 26 dalībnieki, tai skaitā arī no Rīgas, Daugavpils un Jelgavas.

Seminārs noritēja brīvā un nepiespiestā atmosfērā, nopietnām lekcijām par dzirdi, dzirdes traucējumiem un to korekcijas iespējām mijoties ar draudzīgām  neformālām sarunām kafijas un pusdienu pauzēs. Vispirms visi dalībnieki tika iepazīstināti ar SIA “Dzirdes sistēmas” speciālistiem, ārstniecības iestādes darbības virzieniem un to, kādas dzirdes korekcijas iespējas un pakalpojumus piedāvājam cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem. Vēlāk visi noklausījās pieredzes bagātās vieslektores otolaringoloģes – audioloģes Jūlijas Litvinas (Julia Litvina) informatīvo lekciju. Semināra dalībniekiem tiks izsniegts “Unitron” sertifikāts par apmācību kursa noklausīšanos. Pasākuma ietvaros vieslektore, kura ir arī  Kanādas dzirdes aparātu ražošanas kompānijas Unitron pārstāve, SIA “Dzirdes sistēmas” speciālistiem novadīja kārtējo specializēto divu dienu apmācību kursu par jaunākajiem dzirdes aparātiem un tehnoloģijām.

Spriežot pēc saņemtajiem pateicības vārdiem un dalībnieku priecīgajām sejām, mūsu rīkotais seminārs uzskatāms par veiksmīgu un izdevušos. Ļoti ceram, ka  dalībnieku iegūtās zināšanas un izveidotie kontakti veicinās produktīvu sadarbību nākotnē. Mums pašiem tā bija “iespēja uzzināt kaut ko jaunu, satikt sen neredzētus kolēģus un izbaudīt atpūtu jaukajā norises vietā”  – saka Jūlija, tas bija “noderīgs seminārs, kam pateicoties sanāca izrauties no ikdienas, gūt jaunus iespaidus, idejas, zināšanas un motivāciju tālākai profesionālajai darbībai” – piebilst Eva.

Paldies visiem dalībniekiem par mums veltīto laiku un pozitīvo attieksmi. Paldies atpūtas parka “Lācītes” komandai par viesmīlīgo uzņemšanu. Uz tikšanos nākamajos semināros!

Foto: Ieva Kalniņa