26. jūlijs, 2024

Roger bezvadu mikrofoni – labai dzirdamībai no attāluma un trokšņainā vidē

Viens no svarīgākajiem efektīvas komunikācijas priekšnosacījumiem ir runas saprotamība, ko ietekmē vairāki faktori, tajā skaitā fona trokšņa līmenis, attālums no skaņas avota/runātāja, vides akustika un skaņas atbalsošanās. Grūtības sazināties vidē ar augstu fona trokšņa līmeni un vairākiem skaņas avotiem ir viena no visbiežākajām personu ar dzirdes zudumu sūdzībām pat tad, ja tās lieto modernus un precīzi pielāgotus dzirdes aparātus.

Neskatoties uz mūsdienu dzirdes aparātos izmantotajām tehnoloģijām piemēram, virziena mikrofoniem, kā arī dažādiem fona trokšņu mazināšanas algoritmiem, runas uztvere un saprotamība to lietotājiem joprojām ir liels izaicinājums. Dzirdes aparāti vislabāko dzirdamību nodrošina tad, ja runātājs atrodas 1,5 metru attālumā no klausītāja – to sauc par “tuvo lauku”, kurā virziena mikrofona tehnoloģija spēj nodrošināt optimālu runas saprotamību un uztveri.

Tiklīdz veidojas “tālais lauks”, proti, palielinās fona troksnis un/vai attālums starp klausītāju un runātāju pārsniedz pusotra metra robežas, lai saglabātu runas saprotamību un izpratni ir nepieciešami papildu mikrofoni, piemēram, bezvadu Roger Wireless Technologies.

Roger digitālā adaptīvā mikrofona tehnoloģija bezvadu režīmā pārraida runātāja balsi tieši līdz klausītājam situācijās, kad tos šķir attālums un/vai vide ir pārāk trokšņaina. Ja fona troksnis palielinās, automātiski pieaug arī Roger sistēmas skaņas līmenis, un runātāja balss aizvien ir labi dzirdama. Roger mikrofoniem ir dažādas formas un vairāki modeļi – tie var būt gan piespraužami vai karināmi kaklā, gan novietojami uz galda (lielāka vai mazāka izmēra, domāti situācijai ar plašāku dalībnieku skaitu vai sarunai pāris cilvēku lokā.

Roger mikrofoni ir neaizstājami izglītības procesā, profesionālajā un sociālajā vidē, jo nodrošina:

  • tiešu skaņas straumēšanu uz dzirdes aparātiem;
  • uzlabotu runas uztveri un izpratni trokšņainā vidē;
  • uzlabotu runas izpratni grupu sarunās (darbsemināros, nodarbībās, stundās, apspriedēs utt.);
  • netraucētu “piekļuvi” vairākiem runātājiem.