Dzirdes profilaksei būtiska veselīga dzīvesveida ievērošana, tostarp veselīgas ēdienkartes izvēle. Cilvēkiem, kas ikdienā lieto divas vai vairāk zivju porcijas nedēļā ir mazāks risks iegūt vecuma vājdzirdību jeb presbiakūzi. Omega-3 taukskābes uzlabo cilvēkiem dzirdes funkciju, mazinot dzirdes zuduma risku par 14 %.
Dzirdes profilaksei būtiski iekļaut ēdienkartē: C vitamīnu (citrusaugļus), magniju un minerālus (dārzeņus, augļus), E vitamīnu (zivis, vēžveidīgos). Daži mikroelementi var mazināt dzirdes zuduma varbūtību vecumdienās.
Pēc pētījumu datiem 728 personas no 50 – 70 gadu vecumā patērēja lielāku daudzumu folskābes, uzlabojot dzirdi zemo frekvenču reģionā. Daži speciālisti iesaka vairāk uzņemt Beta-karotīnu.
Dzīvojiet veselīgi, saudzējot dzirdi!
Attēls: http://www.ivillage.com/eat-more-fish-save-your-hearing/4-a-573951
Literatūras avots: Chris Borders. Catch the Latest in Hearing Loss Prevention: Fish Oils!// http://hearingcareblog.com/2014/09/08/catch-latest-hearing-loss-prevention-fish-oils-2